Veilig aangekomn

Door: Moira

Blijf op de hoogte en volg Moira

21 December 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Dag lieve mensen,

Even een klein berichtje om te melden dat we veilig zijn aangekomen in Nieu-Zeeland. Het was een flinke tocht, maar het is ons gelukt :D

We zijn er relatief zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Laat ik jullie even meenemen naar twee dagen geleden.

... (Lees: gek terug in de tijd melodietje)

Zondag waren we redelijk vroeg op gestaan omdat er nog flink wat te doen was. We zijn naar de Shanghaise bibliotheek geweest om een blaadje uit te printen waarop stond hoeveel geld we nog op onze rekening hadden staan (en wat een bibliotheek! Ongelovelijk! Echt een enorm ding..).Ook wilde Doris haar metropas nog even inleveren (ik in eerste instantie ook, maar ehb het uiteindelijk niet gedaan omdat er nauwelijks meer wat op zat en het toch een leuk souvenirtje is).

En als dat een beetje weinig klinkt.. .we moesten ook onze tassen nog inpakken. Daar hadden we uiteindelijk ongeveer anderhalf uur voor en ik kan met trots mededelen dat het ons gelukt is om VOOR die tijd klaar te zijn. (Zaterdag was er een italiaanse aangekomen en die vertelde dat ze er twee dagen over gedaan had om al haar spullen in te pakken, dus kan je nagaan hoe goed we zijn! ... We zijn wel een lijstje aan het maken van alle dingen die we kwijt zijn geraakt, maar zoveel is dat niet!)

Toen we dus klaar waren met inpakken gingen we naar beneden en hadden dat schijnbaar perfect getimed met de aankomst van de taxi die ons naar het vliegveld zou brengen. Geen probleem dus! De taxi-chauffeur meldde ons dat het 200 Yuan was om ons daar te brengen, of dat een probleem was.. Nee hoor, zolang je je meter maar aanzet! Uiteindelijk op het vliegveld aangekomen konden we zo doorlopen naar onze incheck balie. Alles verliep soepeltjes en voor we het wisten waren we ook door de douane heen. Toen hebben we even wat bij de Burger King gegeten en zijn naar onze gate gelopen. Daar konden we eigenlijk meteen het vliegtuig in stappen. So far so good!

De vliegreis is nog altijd een beetje moeizaam, toch was dit wel een van de betere. Toen de vrouw achter de balie aan ons vroeg of we een 'middle seat' of een 'windowseat' wilde, hadden we 'middle seat' gezegd, met de gedachten dat je dan bij het gangpad zit. Eenmaal in het vliegtuig kwamen we erachter dat ze ermee bedoelde dat het vliegtuig was opgedeeld in 3 kolommen met stoelen, drie links, drie rechts en 4 in het midden van het vliegtuig. En wij bleken uiteindelijk vier stoelen voor met z'n twee"en te hebben. Dat was toch het lekkerste slapen in een vliegtuig dat we tot nu toe gedaan hebben...

Bij Sydney aangekomen haddenwe 4 uur om niks te doen. Omdat we allebei geen dollars hadden besloten we om niks te kopen, maar na ongeveer 2 uur als enige bij onze gate gedoezeld te hebben zijn we toch maar even rond gaan kijken. Doris is niet zo goed in windowshoppen en die liet me dus uiteindelijk in de steek, maar toen ik het zelf ook wel gezien had (lees: toen ik een beetje depri geworden was van de kaften van allerlei boeken te lezen en te bedenken dat ik ze neit ging kopen), was ik er van overtuigd dat we bijna in het vliegtuig konden stappen.

Nou niet dus. We hadden vertraging 'omdat het vliegtuig nog niet was aangekomen'. Tja, dan gaat het inderdaad een beetje moeilijk! We hebben ongeveer een uur gewacht voor we in het vliegtuig konden stappen, en toen weer een uur voordat we uiteindelijk konden vertrekken. Ergens in dat uur dat we aan het wachten waren in het vliegtuig schijnen ze baggage ingeladen te hebben, maar welke dat was... Ik heb geen idee...

De relatief korte vliegreis verliep soepel, het was een beetje krap na ons vorige toestel dus slapen lukte me neit zo goed, maar ik ben een expert dommelaar geworden dus heel lang duurde het niet. Bovendien kregen we ook nog te eten en was er een film te zien op het scherm boven het middenpad, dus vervelen zat er neit bij.

Toen we bij het vliegveld aankwamen bleek dat het dus toch allemaal TE soepel verlopen was. Het vliegtuig uit, check.. douane door, check.. Tas op halen... Tas.. Hey, waar is m'n backpack? Een behulpzame man op het vliegveld meldde dat de 3 eenzame tassen die nog op de 'carroussel' rnodjes deden de laatste waren en dat als onze tassn er neit bij zaten we maar even met hem mee moesten lopen naar bagage service.

Om een lang verhaal vlug af te sluiten, zijn onze tassen waarschijnlijk in Sydney niet mee het vliegtuig in gegaan waardoor we met een bizar noodpakketje richting ons hostel gestuurd werden. Het is hier inmiddels ochtend en onze tassen zijn nog niet bij het hostel aangekomen, dus dat wordt nog spannend.

Voor de rest is het hier heerlijk (warm!)weer, maar heb ik er heleaas niet echt de juiste kleren voor aan... Komt vanzelf, hoop ik!

Vandaag gaan we de eerste, mest noodzakelijke dingen voor onze Nieuw-Zeeland reis regelen en morgen gaan we door naar Nelson om kerst te vieren bij Doris' haar tante.

En dan kan het echte leven beginnen ;)

That's all folks!

XXX

• 20 December 2010 - 21:04

Chantal:

Veilig aangekomen, gelukkig maar! En dat je tas weg is, is een mooie reden om te SHOPPEN! Woop woop!

Wrijf het er nog maar even in dat het bij jou mooi weer is, hier ligt dik 30cm sneeuw op een pak van 10cm aangestampte sneeuw. "Woo-hoo".

x

• 20 December 2010 - 21:27

Ionaa (& Papa & Roy):

Lieeeeve Moi! Wat fijn weer van je te horen!

Wat balen dat de tassen jullie niet de hele reis vergezeld hebben. Het verhaal dat jullie vliegtuig er nog niet was klinkt bekend. Die van mij was er ook nog niet, alleen die moest nog uit A'dam komen, wat resulteerde in 5 uur vertraging. (Opgeteld bij 5 uur overstap tijd, betekend dat 10 uur wachten op doodsaai Toronto Airport) Dat was geen pretje. En toen eindelijk in NL was ik toch wel verrot. :P

Maar ik ben hier, en ik heb vastgesteld dat ze hier niet zo goed met de sneeuw om kunnen gaan als in Canada. En dat jetlag een bitch is. Maar home sweet home! En bijna kerstmis! Ik mis je hier behoorlijk! En ben jaloers op de zon, geniet er maar dubbel van ook van mij.

Kus van mij (& Papa & Roy)

ps. We hebben het maar niet aan mama verteld. die krijgt daar alleen stress van. :P Hopelijk tot snel weer skype/msn/bericht en dat jullie tassen er weer zijn. Hebben jullie op het vliegveld uitgelegd dat jullie morgen weer doorvliegen?
    pps. Wel weer een extra sterk verhaal wat je thuis ken vertellen over vier maandjes. :P

• 21 December 2010 - 08:49

Sharon:

Heeel knap dat je zo snel je tas kunt inpakken!! ;) Nederlanders zijn daar volgens mij gewoon heel erg goed in ;) - als je Mark en Lloyd ook bezig zag met die tassen was Mark al lang en breed ingepakt en was Lloyd nog bezig tot 10 min voor hij vertrok volgens mij..!!
    Nja, wel beetje jammer dat die goed ingepakte tas nu weg is, maar dat komt vast wel goed! - en ik kan geen beter excuus verzinnen om te shoppen toch?!
    Goede reis naar Nelson!
    Kus

• 21 December 2010 - 10:33

Ted En Karin:

dat is wel grappig, mijn tante woont ook net buiten nelson, heet ook zwart dus die naam zal wel bekend zijn daar

groetjes vanuit een mooi, wit en fris almere

ted

• 23 December 2010 - 10:46

Liza:

Heee Moi!

Fijn om te horen dat je vlucht goed is gegaan!
    Ik heb nu vakantie, dus ik heb ein-de-lijk tijd om al die gigantische blogs van jou te gaan lezen ;)!
    Alvast hele fijne kerstdagen & gelukkig nieuwjaar =D

Dikke kus,
    Lies

ps. wauw, echt super van die tasinpakrecordtijd =D ik kan me nog wel iets anders herinneren van Texel, hihi =D

• 27 December 2010 - 11:36

Bertjan:

Hey Moria,

Fijn dat je goed bent aangekomen! Ja balen dat je niet de juiste kleren bij hebt met warm weer ;) Haha.
    Veel plezier en alvast een gelukkig nieuwjaar.

Grtz